لیست اختراعات ضرغام فاضل نياري
در اين اختراع، كمبان برداشت و كيسه گيري محصولات غده اي به صورت يكپارچه طراحي و ساخته شده است. دستگاه تك رديفه پشت تراكتوري بوده و به صورت اتصال تك نقطه به مالبند تراكتور متصل مي شود و توان دوراني مورد نياز خود را از محور تواندهي تراكتور مي گيرد. اين دستگاه داراي چهار واحد اصلي شامل، واحد غده كن، واحد جداكن، واحد انتقال و بازبيني و واحد كيسه گيري مي باشد. تمامي واحدها روي شاسي اصلي و به طور يكپارچه سوار شده اند و شاسي اصلي توسط دو چرخ حامل، حمل ميشود. طرز كار دستگاه بدين صورت است كه با اتصال مالبند و چهار شاخه كاردان دستگاه به مالبند و محور تواندهي تراكتور، به كار افتاده و با حركت به جلو تراكتور در مزرعه، تيغهء اصلي و بشقابهاي جانبي واحد غده كن وارد خاك شده و مجموعهء خاك و غده هاي داخل يك رديف را به كمك غلتك تثبيت عمق به زنجير نقاله ميرساند با انتقال مخلوط خاك و كلوخ ها، قسمت اعظم آنها از لابه لاي زنجير نقاله جدا شده و به سطح خاك بر ميگردد و محموله وارد غلتك هاي واحد جداكن ميشود در اين قسمت تمامي خاك وكلوخ ها وبقاياي گياهي جدا شده و به سطح خاك بر مي گردند و غده هاي تميز وارد واحد انتقال و بازبيني مي شود پس از نظارت و جداسازي باقي مانده مواد زائد توسط ناظر انساني، غدهها وارد قسمت كيسه گيري ميشوند، پس از پرشدن هر كيسه، دوخت دهانه آن انجام ميشود. كيسه هاي پر در سطح برداشت شده مزرعه رها شده و يا به يك تريلر كه به موازات دستگاه حركت مي كند، منتقل ميشوند.
برداشت سيب زميني در ايران عمدتا بوسيله سيب زميني كن هاي زنجير نقاله اي انجام مي شود و تعداد معدودي نيز از سيب زميني كن هاي ارتعاشي استفاده مي كنند. در هر دو حالت مقدار زيادي از خاك، كلوخ و بقاياي گياهي شامل ريشه ها، ساق و برگ و علف هاي هرز به همراه غده هاي سيب زميني از انتهاي دستگاه روي خاك ريخته مي شود. اين كار باعث مدفون شدن تعدادي از غده هاي در زير خاك و بقاياي گياهي شده و لذا جمع آوري توسط كارگر را با مشكل مواجه مي كند. اين موضوع ضمن افزايش زمان و هزينه برداشت موجب تلفات محصول نيز مي شود. همچنين به منظور ساخت ماشين برداشت كامل و تمام مكانيزه سيب زميني، جدا كردن و تميز كردن غده ها از خاك و بقاياي گياهي امري ضروري است. در اختراع حاضر مكانيزم مخصوص با تركيب دو گروه از غلتك هاي مارپيچ و صاف طراحي و ساخته شده است. قطر غلتك هاي مارپيچ بزرگتر و حدود سه برابر قطر غلتك هاي صاف بوده و مخالف جهت هم بطور يك در ميان دوران مي كنند. در اين مكانيزم دوراني، خاك و ساقه ها مابين دو گروه غلتك ها به دام افتاده و با هدايت به پايين از غده هاي سيب زميني جدا مي شودند. برخورد لبه هاي برجسته غلتكهاي مارپيچ به غده ها موجب تميز شدن خاك از روي غده ها شده و انتقال آنها به انتهاي دستگاه را باعث مي شود. در نهايت غده هاي سيب زميني عاري از خاك، كلوخ و بقاياي گياهي در انتهاي دستگاه بدست مي آيد.
تراكتور براي مكانيزه كردن فعاليت كشاورزي در كشورهاي در حال توسعه، به عنوان منبع اصلي توان تلقي مي گردد. براي كاهش هزينه هاي توليد، شناخت و آگاهي كافي از عملكرد وسائل پيچيده امروزي ضروري است كه جايگاه خاصي در كشاورزي و نقش مهمي در افزايش توليد محصول دارند. يكي از بخش هاي كشاورزي كه انرژي زياد را مي طلبد، آماده كردن زمين و تهيه بستر براي كشت مي باشد. در اين تحقيق ارائه طرح و ساخت يك دستگاه دينامومتر اتصال سه نقطه براي اندازه گيري و ثبت مولفه هاي نيروي كششي انجام شد. اين دينامومتر براي تراكتورهاي گروه I,O طراحي و ساخته شده است كه مجموعه شاسي بوزن 49 كيلوگرم و به شكل U و ارائه مي باشد كه امكان استفاده از محور تواندهي را فراهم مي سازد. دينامومتر فوق قادر به اندازه گيري نيروهاي افقي و عمودي وارده به بازوهاي اتصال سه نقطه تراكتور مي باشد. سيستم از سه قسمت شاسي، مبدلهاي حساس اندازه گيري نيرو و سيستم تحصيل و ثبت داده تشكيل شده است. پس از كاليبره كردن مبدل هاي نيرو و نصب آنها روي شاسي، مجموعه سيستم در مزرعه با تراكتور و گاو آهن برگرداندار مورد آزمايش قرار گرفت. آزمون مزرعه اي نشان داد كه دينامومتر بخوبي قادر به اندازه گيري و تجزيه نيروها روي بازوهاي اتصال سه نقطه مي باشد و سيستم تحصيل داده علاوه بر ثبت لحظه اي داده ها قادر است داده ها ترا به صورت نمودار نمايش دهد يا جدول داده ها را حافظه كامپيوتر ثبت نمايد.
موارد یافت شده: 3